Nieuwe Mercedes Citaro's (300-serie)

Plaats hier informatie over de rijtuigen over de Rotterdamse tram. Begin een topictitel bij voorkeur met het rijtuignummer (bijv. 217). Controleer wel eerst even of een topic al bestaat, om te voorkomen dat er meerdere topics ontstaan over één rijtuig.
User avatar
metrofan
Lid
Posts: 736
Joined: 14 Aug 2004, 10:59
Location: Rotterdam Ommoord
Contact:

Post by metrofan » 16 Dec 2008, 17:10

Vandaag zag ik er eentje bij alexander.
Wel leuk om te zien dat de rifi donkerder wordt als de bus onder een tunnel doorrijd. :)
Dat is nou de kracht van r e t m e t r o . n l

Kijk ook eens op mijn site

User avatar
mb90
Lid
Posts: 561
Joined: 20 Apr 2007, 20:03
Location: Rotterdam-Zuid (bij station Zuidplein)
Contact:

Post by mb90 » 16 Dec 2008, 22:52

Volgens mij zijn nu alle Citaro's in Rotterdam, want ik zag vanmiddag de 376 op lijn 44 op het Zuidplein:
Image

User avatar
les7
Lid
Posts: 1014
Joined: 30 Mar 2008, 00:52
Location: Vlaardingen

Post by les7 » 19 Dec 2008, 18:58

Die Citaro's mogen dan wel voldoen aan de nieuwste mileunormen en weet ik wat voor alle andere normen maar euhh.. Ik stond vandaag op Schiedam Centrum te wachten op de KU-Bus toen er een 300'tje richting Crooswijk langskwam. Pfoe, er kwamen hele rookpluimen uit het ventilatiegat aan de zijkant en het was nou niet echt lekker om in die wolk te staan <_<

Simon
Lid
Posts: 4753
Joined: 12 Oct 2003, 12:47
Location: Rotterdam

Post by Simon » 21 Dec 2008, 12:07

Gisteren heb ik een ritje gemaakt met (ik dacht) de 325. Mooie bussen, op het dashboard zit een schermpje met het brandstofverbruik. De waarden wisselden tussen de 2,5 liter per 100 km bij zeer langzaam rijden en 67 liter per 100 km bij het optrekken en kickdowns. Ook werden er haltes afgeroepen op lijn 35, maar deze waren niet zo goed verstaanbaar.
Als ik een christen-democraat een hand geef, tel ik altijd mijn vingers na...>>Als ik een liberaal een hand geef, wil hij die privatiseren...>>Als ik een socialist een hand geef, wil hij die delen...

User avatar
willemb
Lid
Posts: 1638
Joined: 24 Nov 2003, 23:17
Location: Schiedam (opstapstation: Troelstralaan)

Post by willemb » 21 Dec 2008, 12:58

Dat is net als in de metro: de ene keer zijn ze wel goed verstaanbaar, de andere keer niet. Wel is het zo dat af en toe de afroepen niet kloppen. Een heel stom voorbeeld - ik weet niet of het nog steeds zo is - maakte ik mee op lijn 56 in Vlaardingen. Daar werd bij de halte Koninginnelaan "Halte Koninginnebrug" omgeroepen. Ik om me heen kijken van, waar is die brug dan? :P
Een leuke rit met de metro begint bij Troelstralaan!

User avatar
les7
Lid
Posts: 1014
Joined: 30 Mar 2008, 00:52
Location: Vlaardingen

Post by les7 » 21 Dec 2008, 13:02

Simon wrote:Gisteren heb ik een ritje gemaakt met (ik dacht) de 325. Mooie bussen, op het dashboard zit een schermpje met het brandstofverbruik. De waarden wisselden tussen de 2,5 liter per 100 km bij zeer langzaam rijden en 67 liter per 100 km bij het optrekken en kickdowns. Ook werden er haltes afgeroepen op lijn 35, maar deze waren niet zo goed verstaanbaar.
Over afroepen gesproken.. Voor het eerst heb ik in de Citaro's (zowel 200 als 300) de afroep gehoord. Bij 56 was deze prima ingesteld en duidelijk verstaanbaar (ook al was het druk in de bus). Maar op 57... Truus riep de halte pas om als we er voorbij waren. :blink: Niet echt handig. :P Ook was er door de afroep de hele tijd een piep te horen, dat was erg storend..

User avatar
les7
Lid
Posts: 1014
Joined: 30 Mar 2008, 00:52
Location: Vlaardingen

Post by les7 » 21 Dec 2008, 13:04

willemb wrote: Dat is net als in de metro: de ene keer zijn ze wel goed verstaanbaar, de andere keer niet. Wel is het zo dat af en toe de afroepen niet kloppen. Een heel stom voorbeeld - ik weet niet of het nog steeds zo is - maakte ik mee op lijn 56 in Vlaardingen. Daar werd bij de halte Koninginnelaan "Halte Koninginnebrug" omgeroepen. Ik om me heen kijken van, waar is die brug dan? :P
Haha :lol: dat klopt ja. Hoe ze op die naam nou weer zijn gekomen.. :blink: Voor die brug moet je toch echt zeker 400 meter lopen :P.

edit:

A: de brug
Bus: Bushalte

Image

User avatar
R'dammer
Lid
Posts: 1471
Joined: 09 Feb 2006, 20:33
Location: Rotterdam-Zuid (IJsselmonde)
Contact:

Post by R'dammer » 21 Dec 2008, 14:38

willemb wrote: Wel is het zo dat af en toe de afroepen niet kloppen. Een heel stom voorbeeld - ik weet niet of het nog steeds zo is - maakte ik mee op lijn 56 in Vlaardingen. Daar werd bij de halte Koninginnelaan "Halte Koninginnebrug" omgeroepen. Ik om me heen kijken van, waar is die brug dan? :P
Op Tram 2 is dat ook altijd. Op halte Kerstendijk wordt omgeroepen HALTE BEUKENDAAL (zonder toevoeging van Clara Zkh.)
<img src='http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0e/Logo_metro_rotterdam.jpg/50px-Logo_metro_rotterdam.jpg' border='0' alt='user posted image' /><span style='font-size:10pt;line-height:100%'><b>ARIO</b></span>

User avatar
mb90
Lid
Posts: 561
Joined: 20 Apr 2007, 20:03
Location: Rotterdam-Zuid (bij station Zuidplein)
Contact:

Post by mb90 » 21 Dec 2008, 14:42

Zoiets had ik ook een keer in een Citaro op lijn 48 bij de halte Meent. Daar werd de halte gemeentehuis Albrandswaard omgeroepen. :P

User avatar
Bommetje
Lid
Posts: 631
Joined: 31 May 2005, 18:52
Location: Rotterdam

Post by Bommetje » 21 Dec 2008, 17:04

mb90 wrote: Volgens mij zijn nu alle Citaro's in Rotterdam, want ik zag vanmiddag de 376 op lijn 44 op het Zuidplein:
Image
Licht het aan mij of staat de eindbestemming bij de 300-serie dichter bij de cijfers?
(\__/)<br>(='.'=)<br>(")_(")<br>Bunny is weer een stap dichterbij

User avatar
tazzz
Lid
Posts: 670
Joined: 24 Mar 2007, 01:17

Post by tazzz » 21 Dec 2008, 22:15

ze worden alleen nhiet in oplopende volgorde afgeleverd. de 376 kan misschien al geleverd zijn terwijl ze de 331 oid nog missen.

User avatar
CB Interactive
Lid
Posts: 82
Joined: 26 Jan 2008, 03:44

Post by CB Interactive » 22 Dec 2008, 03:25

tazzz wrote: ze worden alleen nhiet in oplopende volgorde afgeleverd. de 376 kan misschien al geleverd zijn terwijl ze de 331 oid nog missen.
Ik denk dat Bommetje eerder bedoeld dat de eindbestemming op de lijnfilm dichter bij het lijn nummer staat.

En ik denk dat de serie inmiddels wel geheel compleet is afgeleverd.
Als alles nou eens vertraging had sluit het iig keurig op elkaar aan.

User avatar
R'dammer
Lid
Posts: 1471
Joined: 09 Feb 2006, 20:33
Location: Rotterdam-Zuid (IJsselmonde)
Contact:

Post by R'dammer » 22 Dec 2008, 11:43

CB Interactive wrote: Ik denk dat Bommetje eerder bedoeld dat de eindbestemming op de lijnfilm dichter bij het lijn nummer staat.

En ik denk dat de serie inmiddels wel geheel compleet is afgeleverd.
En ik denk dat tazzz reageert op wat er boven de foto staat in het Quote-hokje :P
<img src='http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0e/Logo_metro_rotterdam.jpg/50px-Logo_metro_rotterdam.jpg' border='0' alt='user posted image' /><span style='font-size:10pt;line-height:100%'><b>ARIO</b></span>

User avatar
tazzz
Lid
Posts: 670
Joined: 24 Mar 2007, 01:17

Post by tazzz » 22 Dec 2008, 20:15

R'dammer wrote:
En ik denk dat tazzz reageert op wat er boven de foto staat in het Quote-hokje :P
joe snapt em :P

User avatar
CB Interactive
Lid
Posts: 82
Joined: 26 Jan 2008, 03:44

Post by CB Interactive » 25 Dec 2008, 14:35

Ik zag toen ik net de hond aan het uitlaten was de 375 op de 78 met voorop de tekst:
[78 Prettige Kerstdagen] :)
Als alles nou eens vertraging had sluit het iig keurig op elkaar aan.

User avatar
metro5201
Lid
Posts: 316
Joined: 26 Jun 2006, 23:21

Post by metro5201 » 25 Dec 2008, 15:33

dat merk ik ook bij connexxion en arriva. met als tekst: prettige feestdagen

User avatar
lollig
Lid
Posts: 462
Joined: 31 Oct 2005, 20:06
Location: Terheijden

Post by lollig » 25 Dec 2008, 15:52

dat soort teksten zijn bij zowat elke vervoerder beschikbaar
Veolia Transport Brabant reiziger

User avatar
tazzz
Lid
Posts: 670
Joined: 24 Mar 2007, 01:17

Post by tazzz » 25 Dec 2008, 17:23

even de laptop er aan hangen en je kan elke bestemming programeren die je wilt, het is puur de software van de filmkast die de leds aanstuurt welke op hun beurt weer ene text vormen, dus als je de aansturing verandert, dan ook automatisch een andere text.

User avatar
R'dammer
Lid
Posts: 1471
Joined: 09 Feb 2006, 20:33
Location: Rotterdam-Zuid (IJsselmonde)
Contact:

Post by R'dammer » 25 Dec 2008, 17:27

tazzz wrote:even de laptop er aan hangen en je kan elke bestemming programeren die je wilt, het is puur de software van de filmkast die de leds aanstuurt welke op hun beurt weer ene text vormen, dus als je de aansturing verandert, dan ook automatisch een andere text.
Vorige keer zag ik op Zuidplein een chauffeur die de weg kwijt was met zn bestemmingsdisplay :P Er werd [ImageFEIJENOORD] gefilmd :P
<img src='http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0e/Logo_metro_rotterdam.jpg/50px-Logo_metro_rotterdam.jpg' border='0' alt='user posted image' /><span style='font-size:10pt;line-height:100%'><b>ARIO</b></span>

User avatar
willemb
Lid
Posts: 1638
Joined: 24 Nov 2003, 23:17
Location: Schiedam (opstapstation: Troelstralaan)

Post by willemb » 25 Dec 2008, 21:08

Nog even over de halteafroep, het wordt steeds gekker. Ik moest van de week in de drevenbuurt zijn in Holy-Noord, dus ik pakte lijn 56 naar het eindpunt, Begraafplaats Holy. Wat denk je dat er omgeroepen wordt? ,,Halte Zuiderbegraafplaats!'' Ze zetten gemakshalve maar de afroep van een andere begraafplaats erop, dan "begrijpen de mensen het wel". Nou, volgens mij ligt die halte toch echt op lijn 70. Dat voorbeeld van ,,Halte Koninginnebrug'' bij de Koninginnelaan zal wel op hetzelfde neerkomen, want er is in Rotterdam natuurlijk een Koninginnebrug bij het Noordereiland, waar de 48 overheen rijdt. Maar ja, hoe slordig kan het maar weer zijn...
Een leuke rit met de metro begint bij Troelstralaan!

User avatar
les7
Lid
Posts: 1014
Joined: 30 Mar 2008, 00:52
Location: Vlaardingen

Post by les7 » 22 Feb 2009, 20:01

Jongens, het moet niet gekker worden. Vandaag zag ik een 300'tje rijden (ja op 56 ja), en wat zag ik tot mijn schrik: een poging tot graffiti op het achterste gedeelte van de bus! :( Er stond een grote A en een P op. Het trieste vond ik nog dat de bus zelfs nog in dienst was! :angry: Hadden ze die niet even om kunnen wisselen? Maarja, zal wel weer een reden hebben. Nummer heb ik helaas niet kunnen zien.

Enne die halteafroep, het is nog steeds niet veranderd.. je hoort nog steeds "Rotterdamsedijk, Koninginnebrug en Zuiderbegraafplaats" op 56 <_<

Oja, en nog iets: op 56 zie ik <span style='font-family:Courier'> [56 STATION VLAARD WEST]</span> maar ook nog af en toe <span style='font-family:Courier'>[56 VLAARDINGEN WEST NS]</span>. ;)

User avatar
R'dammer
Lid
Posts: 1471
Joined: 09 Feb 2006, 20:33
Location: Rotterdam-Zuid (IJsselmonde)
Contact:

Post by R'dammer » 23 Feb 2009, 00:58

les7 wrote: Oja, en nog iets: op 56 zie ik <span style='font-family:Courier'> [56 STATION VLAARD WEST]</span> maar ook nog af en toe <span style='font-family:Courier'>[56 VLAARDINGEN WEST NS]</span>. ;)
Ach wat dat betreft... Op lijn 50 zie ik soms de volgende opties:

ROTTERDAM AIRPORT
AIRPORT EXPRESS

en volgens mij heb ik nog een optie gezien maar niet onthouden.
<img src='http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0e/Logo_metro_rotterdam.jpg/50px-Logo_metro_rotterdam.jpg' border='0' alt='user posted image' /><span style='font-size:10pt;line-height:100%'><b>ARIO</b></span>

User avatar
R'dammer
Lid
Posts: 1471
Joined: 09 Feb 2006, 20:33
Location: Rotterdam-Zuid (IJsselmonde)
Contact:

Post by R'dammer » 24 Feb 2009, 00:15

R'dammer wrote: Ach wat dat betreft... Op lijn 50 zie ik soms de volgende opties:

ROTTERDAM AIRPORT
AIRPORT EXPRESS

en volgens mij heb ik nog een optie gezien maar niet onthouden.
en die derde optie was AIRPORT SHUTTLE
<img src='http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0e/Logo_metro_rotterdam.jpg/50px-Logo_metro_rotterdam.jpg' border='0' alt='user posted image' /><span style='font-size:10pt;line-height:100%'><b>ARIO</b></span>

User avatar
willemb
Lid
Posts: 1638
Joined: 24 Nov 2003, 23:17
Location: Schiedam (opstapstation: Troelstralaan)

Post by willemb » 24 Feb 2009, 00:54

les7 wrote: Enne die halteafroep, het is nog steeds niet veranderd.. je hoort nog steeds "Rotterdamsedijk, Koninginnebrug en Zuiderbegraafplaats" op 56 <_<
Er wordt omgeroepen: Rotterdamse Rijweg.
Een leuke rit met de metro begint bij Troelstralaan!

User avatar
les7
Lid
Posts: 1014
Joined: 30 Mar 2008, 00:52
Location: Vlaardingen

Post by les7 » 24 Feb 2009, 09:26

Toch m'n iPod wat minder hard zetten dan :P


Wat ik me afvraag, heeft iemand al lijn 60 gesignaleerd?

Post Reply